ورک استیشن از انواع جدید سیستم های کامیپوتری است که کارایی های زیادی دارد. دنیای کامپیوتر ها با سرعت زیادی در حال پیشرفت است. به طوریکه سالانه شاهد انواع جدیدی از سیستم های کامپیوتری هستیم که کارایی های منحصر به فرد و حرفه ای دارند و برای کاربردهای متفاوت مناسب هستند. زیرو کلاینت های مختلف، انواع تین کلاینت، مینی پی سی و WorkStation ها همگی از جمله سیستم های کامپیوتری جدید هستند که امروزه جای سیستم های کامپیوتری قدیمی را گرفته اند. در ادامه این مطلب قصد داریم ورک استیشن، کاربرد و نحوه کار کردن آن را بیشتر مورد بررسی قرار دهیم.
فهرست مطالب
ورک استیشن چیست
ورک استیشن یا WorkStation که مختصرا به آن WS نیز گفته می شود، سیستم های کامپیوتری جدیدی هستند که برای استفاده گروهی مورد استفاده قرار می گیرند. این دستگاه ها برای افرادی که به صورت گروهی و حرفه ای با یکدیگر کار می کنند، طراحی شده است. قدرت پردازش این سیستم ها از کامپیوتر های شخصی به مراتب بالاتر است و می تواند به صورت همزمان به فعالیت های مختلف و پردازش های سنگین بپردازد. دلیل قدرتمند بودن ورک استیشن ها، افزایش تعداد رم و پردازنده ها می باشد. می توان به این نوع کامپیوتر ها تعداد زیادی مانیتور متصل کرده و به صورت همزمان فعالیت های مختلف را انجام داد.
تاریخچه WorkStation
ورک استیشن ها برای اولین بار در سال 1960 به بازار معرفی شد. این دستگاه یک سیستم کامپیوتری قدرتمند در آن زمان به شمار می رفت و تنها برای تحقیقات علمی و صنعتی مورد استفاده قرار می گرفت. سال ها بعد، در سال 1980، ورک استیشن های قدرتمندتری معرفی شدند که در صنایع بیشترین کاربرد را داشت. در این WorkStation ها از پردازنده هایی با معماری 32 بیتی استفاده بود. این دستگاه ها مادر سیستم های کامپیوتری و ورک استیشن های امروزی می باشند.
ویژگی های ورک استیشن ها
ورک استیشن ها دستگاه هایی هستند که در ظاهر به کامپیوتر های دسکتاپ و شخصی شباهت فراوان دارند. این در حالی است که این سیستم ها به صورت سخت افزاری کاملا با سیستم های معمولی متفاوت هستند. اسلات های سخت افزاری این دستگاه ها معمولا کاملا پر هستند و نهایت ظرفیت و پتانسیل را برای پردازش دارا هستند. از دیگر ویژگی های این دستگاه ها می توان موارد زیر را نام ببرد:
- بدنه آهنی با پوشش الکترواستاتیک
- سیستم کنترل گر دیجیتال
- دارای فیلتر HEPA که از ورود اشعه های UV به محیط جلوگیری می کند.
- مجهز به لامپ UV
- دارای لامپ فلوئورسنت
- مجهز به فن های سیرکلاسیون برای تهویه هوای داخلی
- دارای آلارم هشدار دهنده
- مجهز به شیشه ضد UV
کاربرد WorkStation
دستگاه های ورک استیشن کاربرد های زیادی در صنایع و کسب و کار های مختلف دارند. این دستگاه ها به دلیل پتانسیل زیادی که در پردازش اطلاعات دارد، اغلب به صورت حرفه ای مورد استفاده قرار می گیرد. برخی از کاربرد های متداول WorkStation شامل موارد زیر است:
- رندر گرفتن از پروژه های گرافیکی
- ساخت ویدیو و تصاویر گرافیکی سنگین
- سه بعدی سازی
- نقشه کشی و طراحی های معماری
- سینما
- ساخت جلوه های ویژه
- انیمیشن سازی
- ساخت نمودار های ریاضی پیشرفته
مزایا و معایب استفاده از WorkStation
این دستگاه ها منابع سخت افزاری قدرتمندی هستند که از پس هر نوع پردازشی به راحتی بر میایند. از همین رو می توان علاوه بر استفاده شخصی از این دستگاه ها، منابع آن را با چند کاربر دیگر به اشتراک گذاشت. استفاده از WorkStation به عنوان سرور در اجرای پسیو شبکه یا مجازی سازی به فراوانی کاربرد دارند.
از دیگر مزایای این دستگاه ها می توان به امکان استفاده همزمان چند کاربر از نرم افزار یکسان اشاره کرد. با استفاده از این قابلیت می توان لایسنس یک برنامه صنعتی را یک بار خریداری کرده و آن را در دسترس دیگر کاربران قرار داد. از دیگر مزیت های مهم این دستگاه ها می توان به مدیریت آسان کاربران متصل و کنترل و نظارت روی آن ها اشاره کرد.
ورک استیشن ها معایبی نیز دارند. این دستگاه ها هزینه های تهیه، نصب و نگهداری بالایی دارند و از همین رو استفاده از آن ها برای بسیاری از ادارات و شرکت ها مقرون به صرفه نیست. علاوه بر آن این سیستم ها برای اشتراک گذاری منابع در تعداد بالا مناسب نیستند و استفاده تعداد زیادی کاربرد از این سیستم ها، سرعت آن ها را تا حد زیادی کاهش می دهند.
تفاوت ورک استیشن و کامپیوتر
این دستگاه ها از نظر ظاهری شباهت زیادی به پی سی دارند و از همین رو اغلب به جای یکدیگر به کار گرفته می شوند. این در حالی است که این دو هم از نظر کاربری و هم از نظر سخت افزاری با یکدیگر تفاوت های اساسی دارند.
مهم ترین تفاوت این دو دستگاه کامپیوتری در سخت افزار این دستگاه ها می باشد. WorkStation ها پردازنده، کارت گرافیک، مادربورد و رم های حرفه ای تر و پیشرفته تری دارند. پردازنده های این سیستم ها چند هسته ای، رم های قدرتمند و کارت گرافیک های حرفه ای از جمله قطعات سخت افزاری است که برای Workstation ها مورد استفاده قرار می گیرد.
دیگر تفاوت PC ها و Workstation ها در نوع کاربری و قیمت آن ها می باشد. WorkStation ها کارایی بیشتری دارند و از همین رو از پی سی ها گران قیمت تر هستند. این سیستم ها بر خلاف پی سی ها که برای کارهای روزمره کامپیوتری مورد استفاده قرار می گیرند، برای حجم کاری بالا چون رندر، ساخت فیلم و انیمیشن، شبیه سازی و سه بعدی سازی و … استفاده می شوند.
انواع WorkStation
ورک استیشن ها انواع مختلفی دارند که بر اساس برند و کارایی دسته بندی می شوند. البته سیستم های WorkStation به شکل های مختلف دیگری نیز دسته بندی می شوند. به عنوان مثال لپ تاپ ورک استیشن را نیز می توان نوعی سیستم WorkStation دانست. به طور کلی Workstation ها در بازار به دسته های کلی زیر تقسیم می شوند:
- ورک استیشن hp
- Dell Workstation
- Asus WorkStation
- Lenovo WorkStation
قیمت کامپیوتر ورک استیشن
قیمت خرید WorkStation ها به عوامل زیادی بستگی دارد. مشخصات فنی و نرم افزاری، برند کامپیوتر WorkStation، نوع کاربری، نو و یا استوک بودن سیستم بستگی دارد. به عنوان مثال قیمت ورک استیشن hp با Workstation های برند های دیگر متفاوت است. همچنین خرید ورک استیشن استوک نسبت به Workstation های نو قیمت کمتری دارد.
سوالت متداول WorkStation
- بهترین ورک استیشن چیست؟
برای خرید بهترین ورک استیشن باید به نوع کاربری، بودجه مورد نظر و انتظارات خود از سیستم توجه داشته باشید. در بازار ایران ورک استیشن hp به عنوان یکی از بهترین برند های WorkStation شناخته می شود.
- هنگام خرید ورک استیشن به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
مدل و تعداد پردازنده، مدل و تعداد رم، نوع مادربورد و دیگر قطعات سخت افزاری و تناسب آن ها با کاربری مورد نظرتان از مهم ترین نکاتی است که هنگام خرید WorkStation باید به آن توجه داشته باشید.
- برای گیمینگ ورک استیشن مناسب تر است یا کامیپوتر های دسکتاپ؟
WorkStation ها سیستم های قدرتمندی هستند که با توجه به سخت افزار قدرتمند می تواند گزینه مناسبی برای اجرای انواع بازی های روز باشند. از طرفی تهیه یک سیستم گیمینگ می تواند تا حد زیادی مقرون به صرفه تر باشد.
- تفاوت مینی ورک استیشن با Workstation چیست؟
مینی ورک استیشن ها در واقع WorkStation هایی در ابعاد کوچک تر هستند که قابلیت پردازش های سنگین را داشته و می توانند به عنوان یک سیستم WorkStation خوب مورد استفاده قرار بگیرند. البته لازم به ذکر است قطعات مینی ورک استیشن ها قدرت و طول عمر کمتری نسبت به قطعات WorkStation دارند.
ثبت ديدگاه